Oldal kiválasztása

Instagram egy olyan hely ahol tényleg bárki lehet celeb, népszerű, ismert stb. A fénysebességgel terjedő, bővülő közösségi csatorna egyszerűsége és eredeti célja miatt is nagyon közkedvelt lett.

Image result for instagram
Forrás: https://socialmediaexplorer.com/social-media-marketing/8-instagram-trends-to-watch-in-2019/

Ime néhány tipp amelyeknek segítségével növelheted követőid számát.

Légy aktív

Biztosan hallottál már róla, hogy ha te kommentálsz, likeolsz, követsz, azaz aktív vagy más felhasználokkal, akkor te is visszakapod ezeket az aktivitásokat.

Valahogy amit adsz azt kapsz. Léteznek külön hashtagek ilyen alapon pl: #likeforlike #followforfollow és hasonlók.

Na de ez nem megy olyan egyszerűen. Lehet, hogy elkezdessz likeolni sportolókat, modelleket stb. és ezekből az aktivitásokból kapsz vissza likeokat, viszont akik visszalikeolnak egy idő után majd elfelejtenek, ezek a felhasználók nem relevánsak számodra. Ezért fontos a RELEVÁNS KÖVETŐ megtalálása.

Ennek a közösségnek a megtalálasa nagyon egyszerű, likeolj, kommentálj, kövess olyan profilok amelyek megegyeznek  te iparágadnak, tevékenységi körödnek.

Instagramnak az algoritmusai szerint azok a posztok amelyek a megjelenés óta rövid idő alatt sok kommentet, likeot kapnak, nagyobb eséllyel fogja megjeleníteni, többször is, virális lesz és végső soron több felhasználót fogsz elérni. Nem az számít, hogy általánosan hány követőd van, a like/komment arány ha magas akkor tarolhat mindent.

Keress számodra fontos és releváns hashtag-ekre és likeolj, kommentálj az ott talált képekre.

Rendszeresen posztolj vizuális és érzelemre ható tartalmakat

Ha unalmasak a tartalmaid, nem igazán érdekesek, átlagosak akkor nem kapod meg az elvárt nagyon fontos interakciót, amelyet az előző pontban már bemutattam. Extra érzelmes posztok tarolnak az Instagramon. Vizuális posztokról szól amúgy is az Instagram viszont ezeket a posztokat okosan kell elkészíteni.

A rendszeresség meg azért fontos, mert nem mindenki fogja látni azonnal a tartalmadat, lehetetlen, hogy mindenki minden tartalmat lásson, ezt te is tudod. Ezért meg kell teremtsd a lehetőséget arra, hogy minél többen lássák a tartalmad. Vannak olyan felhasználók akik csak hetente egyszer néznek be az Instagramba ezért ők biztos nem láthatják az összes tartalmad.

Küldd el a tartalmad más felhasználóknak

Biztos már találkoztál olyan tartalmakkal amelyet nem annak posztolója készítette, hanem csak átvette és bejelölte a képen/szövegben az eredeti készítőjét. Sok olyan oldal van amely az ilyen lusta megoldásra szakosodott. Sokan a kezdetekben már csatlakoztak a közösségi médiához ezért sok követőt tudtak összeszedni, viszonylag rövid idő alatt.

Amit tehetsz, hogy felveszed a kapcsolatot általad kiválasztott felhasználókkal és felajánlod nekik a tartalmadat, persze cserébe ők meg kell jelöljenek rajta. Mindenképp előnyös jól megválasztani azokat a felhasználókat akikkel szeretnél közreműködni és itt jön képbe újra a relevancia. Ha cuki kutyás képeid vannak akkor azokat nem ajánlod fel egy kézműves termékekkel foglalkozó oldalnak/felhasználónak.

Igy érheted el azt, hogy népszerűbb oldalak használják fel a tartalmad és innen az adott oldal követőit is meg tudod szólitani és ők megnézik majd a te oldalad és végső soron igy aktivitást generálsz.

Még egy lehetőség ha a posztoláskor bejelölsz olyan oldalakat amelyeken szeretnéd, hogy megjelenjen külön posztba a te képed/videód.

Influencerekkel kollaborálj!

Sokszor találkozunk olyan képekkel ahol például egy személy egy celebbel pózol és mindenketten természetesen be vannak jelőlve. Persze ez is működik, viszont van más lehetőség is ebben a kollboráláson alapuló módszerben.

Például versenyt hírdetsz meg egy olyan képpel amelyen többen szerepeltek és mindenki be van jelölve rajta. A verseny során elajándékozol valamit és a felhasználónak annyit kell tennie, hogy újraposztolja a saját story-ába, saját oldalába. Igy nem csak egy személy követőit éred el, hanem az összes ember követőét akik meg voltak jelőlve a képen.

Gyakorlatilag az influencerrel való kollaborálásod a hozzád hasonló követőkkel rendelkező felhasználókkal kell elkezd, amint a követőtáborod növekszik egyre ismertebb influencereket érhetsz el és dolgozhatsz együtt velük.

Posztolj mémes képeket

Ha teheted mémes tartalmat készíts. Törekedj az eredetiségre, ne posztolj olyan képet amelyet már ezerszer megosztottak, ami már rég ismert, mert az már rontja a te imidzsed. Fontos és nagyon fontos az eredetiség, de ez nem könnyű azt tudom. Indulj ki abból, hogy minek is volt az Instagram kreálva? Okostelefonokkal készült képeket meg tudják osztani az emberek. Szóval ha van egy jó kamerával ellátott telefonod máris és egy kicsit több fotós tudásod akkor máris tudsz egyedi tartalmakat kreálni.

Hashtag

Fontos, hogy tudd milyen hashtag-eket használj! Válassz olyan hashtag-eket amelyek a legrelevánsabbak a te iparágadban/tevékenységi körödben és a legnépszerűbbek. Maximum 25 hashtag-et érdemes használni. A maximum Instagram által megengedett hashtag szám egy poszt esetében 30. Viszont nem a hashtag-ek száma fogja meghatározni, hogy az adott poszt mennyire lesz népszerű vagy sem. Sok esetben egy akár 15 hashtag-et tartalmazó poszt sokkal népszerűbb lesz mint egy olyan ami 25 hashtag-et használ.

Érdemes mindig posztolás előtt rákeresni a szpecifikus hastag-ekre, igy könnyebben el tudod dönteni melyeket használ és melyek nem annyira relevánsak számodra és nem fognak tartós aktivitást hozni.

Posztolási idő

Fontos a jó idő kiválasztása minden posztod esetén, hisz nem akarnád, hogy akkor posztolj amikor mindenki alszik, mert akkor minimális interakcióval gyorsan lecseng a tartalmad.

Üzleti vagy pro profilok esetén a jobb felső sarkon található diagramnál előrhetőek a belső adatok. Itt láthatod, hogy melyik az optimális idő neked a posztolásra. A javaslat az, hogy 10-15 perccel az optimális idő előtt posztolj, hogy tökéletes időben kerüljön ki a követőid számára.

Ha nincs üzleti vagy pro profilod akkor előnyös mindig azonos időben posztolni. Előző tapasztalataid, megfigyeléseid alapján válaszd ki a számodra legjobb időpontot.

Bemelegítés

Posztolás előtt fél órával érdemes az Instagramot megnyitni és elkezdeni aktiválni, kommentálni, likeolni stb. Erről már volt az első pontban. Ha teszel valamit azt visszakapod az adott felhasználóktól. Egy közösség ezért fontos, hogy légy aktív és ne csak posztolj ész nélkül.

A bemelegítéssel eléred, hogy amint posztolod az új tartalmad nagyobb aktivítást fogsz kapni.

Amint posztoltál próbálj meg Instagramon maradni még egy ideig, a szakemberek szerint még 1 óráig, hogy a bejövő aktivitásokra tudj reagálni. Ha időben reagálsz az Instagram algoritmusai még mindig fontosnak és a felhasználók számára relevánsnak fogják tartani a posztodat és fentartják, még több felhasználónak mutatják meg.

Válaszolj a kommentekre

És újra megemlítem, hogy az Instagram egy közösség élő emberekkel, akinek van véleményük és ki is fejezik ezeket.

Ha tegyük fel megmutatsz egy festményt valakinek az szinte azonnal véleményezi és te persze, hogy válaszolsz rá, nem? Hát akkor miért ne tennéd az Instagramon?

Főleg azoknál a kommenteknél ahol ténylegesen írnak szöveget és nem csak emoticonokat küldenek fontos, hogy válaszolj.

Közeli barátok

Készíts egy listát a közeli barátaiddal. Válaszd ki azt az 5-10 barátod, vagy amennyit te akarsz, akiket követsz, kommentálod és likeolod szinte azonnal a posztjaikat és fenntartod velük a kapcsolatot. Igy biztosan kerül mindig 5-10 olyan ember aki ugyanezt megcsinálja a te posztjaid esetében is. Persze ez az Instagramos együttműködés mellett, nagyon jó barátok is vagytok/lehettek.

 

Ahogy ezeket a tippeket írtam össze nektek, rájöttem, hogy azért van mit dolgozzak én is a személyes Instagramomon. Remélem nektek is tudtam adni egy löketet arra, hogy ti is próbáljátok meg ilyen formában Instagramozni.

Kukkantsatok be az Instagramomba: instagram.com/biro_agota és most nem mint követendő példát mutatok, csak lássátok, hogy Instagramon is posztolgatok, persze gyerekcipőben jár még az oldalam 🙂

Forrás:
https://www.youtube.com/watch?v=zmldGWKIQAE

https://www.youtube.com/watch?v=UgiTBSpNdqo

 


Warning: file_put_contents(/var/www/html/wp-content/plugins/ewww-image-optimizer/debug.log): failed to open stream: Permission denied in /var/www/html/wp-content/plugins/ewww-image-optimizer/common.php on line 8746