A low waste a sokkal ismertebb zero waste egy mondhatni enyhébb szintje. Egy mozgalom, egy életforma/életstílus, amelyben tulajdonképpen a kevesebb szemét- és hulladéktermelés a fő cél.

A következő irományaim vannak eddig ebben a témában:

A low waste életforma kialakítása már a nulladik perctől el kell kezdődjön. Ez a nulladik pillanat szerintem a vásárlás.
A boltokban kell eldöntsük mit hogyan fogunk megvásárolni, esetleg miről mondunk le ha be tudjuk vállalni. Amint a lakásba bekerül a sok hulladék, gondolok itt a rengeteg műanyag csomagolásra, onnan már nehéz javítani bármit is.

Tudatosan kell vásároljunk, előre el kell tervezzük mit szeretnénk vásárolni és annak milyen alternatíváját választjuk.


Természetesen ezt az életmódot nem egy szabályokkal teli, görcsös, kényszeres dolognak kell felfogni. Ennek az életmódnak is az alapja a tapasztalás, az adaptálás. Mindenképp ha egy bizonyos élelmiszer, például műanyag csomagolásban van, de neked szükséged van rá, nem tudod helyettesíteni mással, vagy egészséged érdekében vásárolod meg, akkor ne utasítsd vissza, mert csak rosszabb lesz. Meg kell találni az arany középútat, ha nincs más jobb alternatívád.


Rengetek hulladékot és szemetet termelünk. Figyeld meg például egy hétig, miket dobsz a kukába, mi az ami többségben van és elgondolkozhatsz rajta hogyan tudod ezt a kategóriát csökkentésére. Sokat segít ez a kuka megfigyelés. Én például látom, hogy túlságosan sok műanyaghulladékot termelek és erre figyelek, már a vásárlásom során, hogy az ilyen módon csomagolt termékeket elkerüljem.


Sok külső tényező negatívan befolyásolja a törekvéseinket, de ez nem kell elvegye a lelkesedésünket. Semmiképp sem szabad magunkat okoljuk és bűntudatot érezzünk olyan esetekben amikor nem tőlük függ az egész.
Figyeljünk saját és mások egészségére is. Ne essünk túlzásokba.

Szeretnélek segíteni, az irományaim által, ebben a folyamatban, utazásban és fogjuk fel ezt, mint egy nagy kaland, amelyben jót teszünk a környezetünknek. Élvezzük ezt a kalandot!
Tarts velem ebben az utazásban!

low waste termekek
Forrás: https://bucket.mlcdn.com/a/2029/2029146/images/09b6397eb9518be048c804f115d686be1efae96e.jpeg

Érdekelhetnek ezek is: