termeszetjaras menu boritokep

A természetjárás az egyik kedvenc időtöltésem. Amikor tehetem hétvégén kiszabadulok a városból és új helyeket fedezek fel. Ezeket a kalandokat mutatom be itt neked. A beszámolók mellett személyes véleményemet, észrevételeimet osztom meg és pár tippet is adok az adott hely megismerésére.

A következő irományaim vannak eddig ebben a témában:

A természet ismerete bizonyítja számotokra, micsoda csodálatos szépségű és különleges dolgokat teremtett az Úr boldogításunkra a Földön. Legyetek elégedettek azzal amit kaptatok, és fogadjátok a legjobb igyekezettel.

Robert Baden-Powell

Időnként szükségét érzem kiszabadulni a mindennapok zűrzavarából. A igazán kellemes, örömteli pillanatokat a természetben tudom átélni a legegyszerűbben. A szabadban elfelejtem az esetleges problémákat, nem gondolok a megoldandó dolgokra, csak élvezem a pillanatot. Ilyenkor tudok a legjobban odafigyelni a részletekre és a természet adta csodákra.

A természetbeli kalandjaimról könnyen tudok írni és a bejegyzés készítése közben újra átélem az adott kiruccanást.

Célom megmutatni, mennyire egyszerű elszabadulni és a hétköznapok monotonságát megtörni egyszerű természetjárással. Nem kell messzire utazni, egzotikus, turista célpontokat keresni. A legközelebbi legelő, erdő vagy tavacska is nagyszerű kikapcsolódási hely lehet.

Természtjáróként fontos, hogy ne hagyjunk nyomot magunk után. Szemetet semmiképp se hagyjunk magunk után, a természetet a meglévő formájában tartsuk meg. Ne vágjunk ki fákat, szakítsunk le virágokat, zavarjuk meg az állatok élőhelyeit.

Természetjárás egy kézenfekvő és szerintem mindenki által megengedhető mozgási forma is lehet. Te tűzöd ki a célt. Nem a megvalósítás, gondolok itt, például egy hegy megmászására a lényeg, hanem az út és egyszerűen a szabadba töltött idő.

Természetjárás során figyelsz a körülötted levő élőlényekre, növényekre. Ajanlom, hogy szerezz be egy növény és állathatározót (madárhatározó is nagyszerű lehet) vagy más természet megismerésére használható gyűjtéseket. Ezek lehetnek egyszerű applikációk, telefonra letöltött képes határozók. Jó nyitott szemmel és füllel járni a természetben!

Remélem inspirállak téged az én kalandjaimmal. Megismersz érdekes helyeket a bemutatóim segítségével.

Fedezd fel te is a természet adta lehetőségeket!

Érdekelhetnek ezek is: