Események Reklámok

Super Bowl-t túlszárnyalták a reklámok

Idén sem maradhatott el a Super Bowl. Marketingparadicsom, ahogy említettem pár évvel ezelőtti bejegyzésemben. Már évek óta készülnek a nagy márkák erre az eseményre. Sejteni lehetett, hogy előbb utóbb nem a mérkőzés lesz a csúcspont, nem maga a játék fog tarolni hanem a játszmák közötti szünetekben lejátszott reklámok. Idén úgy néz ki, hogy tényleg átvándorolt a hangsúly és legtöbb ember figyelme a reklámokra.

Image result for super bowl 2019Forrás: https://heightline.com/super-bowl-2019-watch-online-free/

Természetesen idén is bemutatásra kerültek csúcsszuper reklámok és kevésbbé sikeres átlagos, megszokott reklámok.

Egy pár reklámot most itt röviden bemutatnák, mégis lássuk hányadán állunk, kik a nagy szereplők, kik vannak még versenyben.

NFL

Kezdetét vette a 100. NFL-szezon. Az Amerikai Futball Szövetség egy egészen humoros reklámot hozott össze értékes, híres emberekkel. Látványos és érdekes reklám szinte le sem tudod venni a tekinteted a képernyőről.

Bud Light

A Trónok harcára emlékeztető jelenetet dolgoznak fel, ez máris sok ember figyelmét megfogta. Aztán aki tényleg rajong a sorozatért a reklám végén megtapasztalhatja azt a különleges érzést. Nézd csak:

Washington Post

A több mint 5 millió dolláros költségvetésű reklámában a szakma fontosságát mutatják be. Láthatjuk, hogy nem csak egyszerű szép oldala van az újságírásnak, a helyszíni tudósításoknak. Tom Hanks narrál a reklámba ami még egyet dob az egészen. Megható és elgondolkodtató:

Doritos

Egy szokványos színes, zavaros reklámban szerepeltetik egyszerre Chance the Rapper-t és a Backstreet Boys együttest. A reklámnak sok értelme nincs, nem igazán mondhatjuk sikeresnek.

Stella Artois

Stella Artois avagy a nagyok koccintása? Szükséges vátoztatni, sugallja a reklám, amelyben Carrie Bradshaw a Szex és New York sztárja és Jeff Bridges jelennek meg.

Microsoft

Ideje figyelni az olyan egyénekre akiknek kicsit más az életük. A technológia segít mindenkinek normális életet élni. Megható reklám amely során nagyot nő a szemünkben a márka.

Sprint

Sellő meg egy ikonikus sportlegenda Bo Jackson szerepel a reklámban. Szép felhozatal az idei robotika központú reklámok közepedte. Igaz a lényeget nem igazán lehet érteni, de lehet neked sikerülni fog:

Walmart

Minden híres járgány szerepel ebben a reklámban csak is azért, hogy egy új szolgáltatást promováljanak. Láthatjuk Scooby Doo autót, Jurassic Parkost, Kit a Knight Rider autót, Dumb és Dumber kutyás autóját és még másokat. Te melyiket ismered fel?

Pepsi

Több mint csupán ok. A reklámban újra hírességeket szerepeltetnek, de ez amúgy a Pepsitől megszokott. Cardi B, Steve Carell, Lil Jo jelenik meg és részeletezik, hogy miért nem csupán ok a Pepsi.

Turkish Airlines

A 85 éves török légitársaság Ridley Scott főszereplésében mutatta be reklámát.

Hyundai

Utaztál már olyan liftbe amely elvitt pont oda ahova kellett menj. Jason Bateman a liftesfiú most ezt tette az utasaival.

Amazon Alexa

Alexa újra bakizik? Nem kompatibilis minden digitális készülékkel és ezt humorosan próbálják bemutatni a reklámban, amelyben nem mellesleg Harrison Ford is megjelenik. Humoros de ez elég egy jó hatású reklámhoz? Döntsd el te:

Budweiser

Cuki állatos tematikájú reklámaitól nem tágít a Budweiser. Egyszerű, letisztult, nyugtató, hangulatos formában mutat be egy utazó dalmata kutyát. Persze a reklám hangulatát a Bob Dylan szám nagyban meghatározza.

Bubly

Humoros, frappáns szójátékra alapuló reklámmal jött a Pepsi az ízesített, szénsavas ásványvizei promoválására. A Bubly nagyon hasonlít hangzásban a Bublé névre, persze ezért kellett a reklámba Michael Bublé énekes.

Köszi, hogy velem tartottál. Remélem élvezted 😉

Forrás:

https://index.hu/kultur/media/2019/02/04/reklam_super_bowl/ 

Még szintén kedvelheted...