minimalista lakas berendezes
Minimalizmus

15 dolog amelyből egyet tartok. Megoldás felhalmozás ellen.

Bizonyára tapasztaltad már, hogy azonos funkciót ellátó eszközökből több darabod is van. Akár újravásároljuk, ajándékba kapjuk őket vagy előkerülnek valahonnan mélyről, ezek fölöslegesek és kerülgetnünk kell őket. Felhalmozás ellen jövök pár saját példával.
Elgondolkodtam, hogy melyek azok a tárgyak, amelyekből jelenleg csak egyet tartok és melyek azok amelyekből szeretnék egyet tartani a közeljövőben. Ezeket bemutatom lent.
Inspirálódj és küldd el nekem a te listádat/tippeidet is. Elérhetőségeimet a bejegyzés aljában találod.

Megjegyezném, hogy sok olyan tárgy van a listámon, amely lehet számodra egyértelmű, de én már sokszor találkoztam olyan emberekkel akik úgy gondolták igenis szükségük van több darabra is. 

Ez a lista folyamatosan változhat bizonyos termékek esetében különböző tényezők, élethelyzetek stb. miatt.

Természetesen ez nem egy olyan lista, ami mindenkinek azonos. Ez az én listám és ezzel csak egy példát szeretnék bemutatni neked. Ezután elgondolkodhatsz milyen fölösleges, porfogó tárgyaid vannak neked is.

Most akkor következzen egy random felsorolás:

Szemüveg

Rövidlátó vagyok, ezért mindig kell szemüveggel korrigáljam a látásom. A mostani szemüvegem vásárlásakor arra figyeltem, hogy olyan stílusú keretet válasszak ami nem feltünő, de nem is unalmas, így nem érzem szükségét más szemüveg tartásának. Csak design miatt más szemüveg vásárlása szerintem fölösleges.

Napszemüveg

Van egy ajándékba kapott napszemüvegem. Párszor használtam. Funkcióját ellátja, viszont nekem kényelmetlen cserélgeti a rendes szemüvegem a napszemüveggel. Ha te szereted a napszemüvegeket, próbálj egy jó minőségű, stílusba saját és ruháiddal találó darabot vásárolni, így nem kell több napszemüveget tarts otthon.

Fésű/hajkefe

Egy természetes anyagokból készült hajkefém van. Ezzel egyszerűen megy a göndör hajam kifésülése, jó a fogása és a fejbőrömet is kiméli. Nem tudnák kihasználni például emellett egy fésűt.

Fogkefe

Nem tartok például utazásra külön fogkefét. Régebb volt, de ahogy elhasználódott nem helyettesítettem, mivel az idő legnagyobb részében csak a szekrénybe foglalta a helyet.

Parfüm

Egy parfümöm van ami már sok-sok éves, igazából nem nagyon használom csak évente párszor. Lehet nem is kellene tovább tartsam.

Arckrém

Találtam pár éve egy hidratáló, általános arckrémet és azt használom. Nincs külön nappali és éjszakai arckrémem. Ha majd szükségét érzem a váltásra, erősebb hidratálásra, akkor majd lehet átgondolom a dolgot. A sok különböző termék használata akár árthat is a bőrnek.

Manikür/Pedikür szett

Ajándékba kaptam egy szettet és ebben minden szükséges eszköz benne van. Ezekkel megoldom a maniküröm és pediküröm is. Nem hiányolok profibb, komplexebb eszközöket.

Turmixgép

Turmixgépből is egyet tartok. Lehet furcsának találod ezt a tárgyat a listában, de sokaknál láttam, hogy egy nagyobb turmixgép mellett tartanak még egy kisebbet hordozható kulaccsal.

Telefontok

Telefonom vásárlása után rövid idővel választottam egy tokot, amit azóta is (több, mint egy éve) használok. Számomra az volt a fő szempont, hogy védje a készüléket, nem pedig a design. Nincs is szükségem más tokra.

Gyertya

Egy ajándékba kapott gyertyám van, aminek nincs illata. Ezt szoktam néha meggyújtani. Nagyon ritkán gyújtok meg gyertyát. Tényleg jó hangulatot ad, viszont nem valami egészséges.

Pénztárca

Pénztárcából is csak egyet tartok. Nincs nekem kisebb aprópénznek való tartóm, kártyatartóm stb. Egy pénztárcába tárolok mindent. Praktikus így mert biztosan tudom, hogy minden egy helyen van és ha táskát cserélek csak a pénztárcát kell átdobjam, nem kell azt is cseréljek, vagy más tartókat is átpakoljak.

Terepkabát

Egy kabátom van ami vízálló, esőkabáként és szélkabátként is funkciónál. Plusz előnye, hogy jól be lehet öltözni alája.

Bakancs

Egy bakancsom van. Ezt télen szoktam napi szinten használni, viszont ha szükség lenne rá még nyáron túrázásra is használhatnám. Azért a pár túrázásért amit évente megejtek nem érdemes nekem külön bakancsot tartanom.

Magassarkú

Mivel magas vagyok nincs szükségem még plusz pár centire, ezért nem is szeretem viselni azt az egyetlen magassarkúm sem, amit líceumi ballagásomkor vásároltam. Mivel a stílusommal sem kompatibilis, ezért nekem nincs értelme többet tartani. Lehet te pont szereted a magassarkúkat és például egy bakancsot nem viselnél szívesen.

Sapka és kesztyű

Nincs sapkából és kesztyűből sem kollekcióm. Egy sapkát találtam, ami viszonylag tűrhetően áll is rajtam és ezt használom, amikor szükség van.
Egy kesztyűm van amiben tudom a telefont is kezelni. Barna színű ezért minden kabátommal tudom társítani.

Forrás: https://miro.medium.com/max/700/1*ysf3V0O3xETSgzV3GiTYdQ.jpeg

Amelyekből rövid időn belül nekem is csak egy lesz:

Síkabátok

Jelenleg két darabom van, sajnos mindkettő már az utolsókat rúgja. Ezt a telet még kihúzom velük, aztán kitalálom mi legyen a sorsuk, már sajnos nincsenek olyan állapotba, hogy eladományozzam…

Kulacsok

Nekem per pillanat két kulacsom van. Egy fémkulacs és egy műanyag kulacs, amiben van egy tartó gyümölcsöknek, zöldségeknek ízesítés végett. Gondolom már kitaláltad melyikről szeretnék lemondani. Hát persze a műanyag kulacsról, ami már eléggé elhasználódott.

Nyakláncok

Van pár nyakláncom és pár külön nyakékem, viszont ezeket nem használom. Szerintem idén csak két nyakláncot használtam. Itt az ideje elajándékozni, azokat amelyekhez már évek óta nem nyúltam.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, amelyekben én is szeretnék változtatni, illetve amelyekből tényleg már csak egy darabom van.  

A lista természetesen folyamatosan bővül és változik.

Most a te véleményedre, meglátásaidra vagyok kíváncsi.

Szerinted melyek azok a tárgyak, amelyekből fölösleges több darabot tartani? Írd meg nekem a te javaslataid a lenti elérhetőségeim egyikén! 

Még szintén kedvelheted...