minimalizmus bakik 10 dolog boritokep
Minimalizmus

Minimalizmus bakik, 10 dolog amiben nem vagyok minimalista

Sokan osztják meg minimalista életvitelüket, viszont kevesen vannak akik megmutatják miben nem minimalisták. Így általánosan véve a minimalizmus bakik titkolva maradnak. 

Minimalizmust én sosem úgy fogtam fel, mint egy szabályokkal teli életmódot, amit ha megszegsz már nem tarthatod magad minimalistának. Minden életmódot adaptálni kell saját igényeinknek, ezért ami mások szempontjából minimalizmus bakik kategóriába tartozik, az lehet pont a te szempontod szerint nem is az.

Az elképzelés sokszor messze nem hasonlít a valósághoz. Én is számos dologban nem tudok, nem akarok minimalista lenni. Sok oka van ennek. Így érzem jól magam, boldog vagyok ezektől, nem akarok lemondani róluk vagy nem akarom kidobni.

A következő 10 dolog jutott eszembe:

Száraz tartós élelmiszerek

Számos gabonafélét, tésztafélét, köreteknek valót tartok. Szeretek változatosan étkezni és kísérletezni az alapanyagokkal. Sokszor amint megláttam valami új dolgot megvásároltam, így sok mindent tartok egyidőben. 

minimalizmus bakik tartos elelmiszerek

Konyhai eszközök

Alapvetően törekszem, hogy a konyhai eszközeimnek egyen-egyenként több funkciója legyen, viszont van még jó pár ami nem ebbe a kategóriába sorolható. 

Takarítószerek

Még mindig nem fogytak el a meglévő takarítószerek és még kaptam is ezek mellé egy adagot. Tervezek általános, természetes takarítószereket készíteni és használni, miután az összes többi elfogy. 

Agatha Christie antikvár könyvek

Nagyon szeretem a krimiket és utóbbi pár évben rákattantam Agatha Christie írásaira. A Hunga Print által kiadott változatokat vásárolom antikváriumokból. Ezek a könyvek ‘92/’93 körül voltak kiadva, egyidősek velem, ezért is gyűjtöm őket.

minimalizmus bakik antikvar konyvek

Textilek varrásokhoz

A legtöbb textilt turkálókból szerzem be. Mivel nem szoktam gyakran vásárolni, így amikor érdekes anyagot találok megvásárolom. Így felgyűlt egy adag, amiből majd készül valami. Eddig még nem tudtam megoldani, hogy csak akkor vásárolok alapanyagot, amikor megvan a konkrét terv.

Kiegészítők

Láncok, fülbevalók, haj kiegészítők, sálak. Ezekből a kelleténél több darabom van és sokszor a megszokott egy-két darabot használom. Ékszereket már nem is viselek, de még nem szelektáltam ki a meglévőket.

Szobanövények

Én szeretek cserepes virágokat kapni és adni. Szerintem egy nagyon jó ajándék. Sokszor saját magam szoktam megajándékozni. Szeretem a pozsgásokat és a kaktuszokat, de természetesen van más növényem is. Dekorként is jól mutatnak és számomra fontos, hogy legyen növények a lakás szinte minden helyiségében.

minimalizmus bakik szobanovenyek

Ruházat

Összben szerintem elég sok ruhám van. Szeretnék enél kevesebbet tartani, de még idő kell, amíg a meglévőket elhasználom, eladományozom. Mivel szoktam varrni magamnak, ezért is a kelleténél több darabom van. 

Ágynemű

Az én meglátásom szerint kicsit sok paplanom, takaróm van. Ezek is felgyűltek az évek során, de még nem találtam ki mit kezdek velük, melyik marad és melyiktől válok meg.

Digitális eszközök

Viszonylag sok digitális eszközöm van, mert az évek során változtak az igényeim és a régieket is megtartottam, mivel még működnek. Például régi tabletet olvasásra használom, telefon túl kicsi erre, van asztali számítógépem, de még megtartottam az egyetemi évek elején vásárolt laptopomat is.

Gondolom már egyértelmű számodra is, hogy én nem szeretek kidobni dolgokat, csak azért mert régi vagy nem környezetbarát/nem illik a minimalista életmódba. Mindent szeretek elhasználni, vagy tovább adni valakinek. Mivel ezt a megoldást választom nehezebb az általánosan vett minimalizmus keretein belül megmaradni.

Az, hogy valamiből több dolgod/darabod van ez nem kell téged elszomorítson. Mindenki úgy alakítja a tárgyait, körülötte lévő dolgokat, hogy az neki a legjobban megfeleljen.

Még szintén kedvelheted...