22 dolog amit nem vasarolok 2022-ben boritokep
Minimalizmus

22 dolog amit nem vásárolok 2022-ben

Nem vásárolok lista idei kiadása végre összeállt és itt megosztom veled is. Ezt a listát próbáltam úgy összeírni, hogy más dolgok kerüljenek bele, mint tavaly.  

A tavalyi listám itt látható. A legtöbb dolgot valóban nem vásároltam 2021-ben, de volt amit igen. Hupsz. A tavalyi lista kiértékelését ennek az új listának a végén ejtem meg.

Nem vásárolok 2022-ben 

Takarítási eszközök

Porszívó, felmosó, seprű, portörlők, meg ehhez hasonlókra gondoltam. Manapság sok reklámmal találkozhatunk, amely különböző takarítási eszközöket promovál. Szinte már ott tartunk ebben a kategóriában is, mint a telefonok esetében. Minél gyakrabban kellene cseréljük eszközeinket, hogy menők legyünk. Nekem nincs szükségem újra. 

Edények

Már egy ideje nem vásároltam edényeket és szerintem még idén sem fogok. Használom a meglévő edényeimet.

Tányérok, poharak, evőeszközök

Hacsak nem kell cserélni, pótolni őket, nem szeretnék újat venni. Elég ami van.

Konyhai eszközök

Ebbe a kategóriába sorolom az elektromos konyhai eszközöket és a különböző kisebb tárgyakat, mint például citrusfacsaró, különböző hámozók, sütésre alkalmas termékek.  

Kulacs

Sikerült az elmúlt években két, különböző méretű, fém kulacsot beszerezni, amelyeket remélhetőleg még sokáig tudom használni. Ennél többre nincs szükségem.  

Ruhadarabok, csak azért mert cukik

Volt pár alkalom, amikor azért vásároltam valamilyen ruhadarabot, mert az cuki, aranyos mintával rendelkezett. Idén az ilyen fajta vásárlást el szeretném kerülni. Csak abban az esetben vásárolok ilyent, ha valóban szükségem van az adott ruhadarabra.

Táska

Sok év nézelődés és készülés után, végre a tavaly sikerült egy jó táskát vásárolnom. Azóta már sokszor használtam és jó strapabírónak tűnik. Idén biztos nem lesz szükségem újra, sőt szerintem pár évig kiszolgálnak a meglévő táskáim.

Cipő

Ha nem kell hirtelen pótoljam a meglévőket, nem vásárolok új cipőket.

Kabát

Habár már több olyan téli kabátot láttam, amelyek jobbak lennének a mostaniaknál, úgy látom még használhatók a meglévő kabátaim. Csak azért mert az új jobban tetszik, nem fogom megvásárolni. 

nem vásárolok idén
https://i.pinimg.com/564x/39/2e/9c/392e9c05f9a2e3cc608b4d2f69929e68.jpg

Takaró

A téli szezon közepén már kitapasztaltam, hogy melyek azok a takarók, amelyeket szeretek/használok. Levontam a következtetést, miszerint többet nem akarok vásárolni. Sőt még van egy pluszba, amelyet el szeretnék ajándékozni. 

Ágynemű

Ezt a kategóriát is az elmúlt évben sikerült betölteni. Az aktuálisan használtan kívül van egy rend csere ágynemű, így kényelmesebb a mosás, nem kell törekedni, hogy gyorsan beszáradjon. Ennyi pontosan elég, nem szükséges több. 

Ékszerek, kiegészítők

Sajnos még a meglévőket sem tudom kihasználni. Túl körülményesnek tartom a kiválasztást, kombinálást és sokkal kényelmes csak a kedvenc fülbevalóm feltenni és kész. 

Hajgumi, hajcsat

Vigyáztam a meglévő ilyen apróságaimra, nem vesztődtek el és még sokáig tudom őket használni.

Hajápolási termékek

Valahogy nekem sosem váltak be az ilyen-olyan hajápolásra szánt termékek. Így idén nem tesztelek újakat.

Elektromos termékek

Idén sem tervezek elektromos termékeket vásárolni, mint például mobilt, számítógépet, tabletet, ezekhez tartozó kiegészítőket és más apróságot. 

Sporteszközök

Ebben a kategóriában is az elmúlt években sikerült elég változatos darabokat megvásárolnom. Főleg a járványhelyzet miatt kezdtem el gyűjtögetni. A meglévő eszközeimmel sokféle gyakorlatot tudok elvégezni. Ezeket akarom használni a továbbiakban és nem vásárolok újakat.

Társasjátékok

A járványhelyzet miatt a társasjátékozás nálunk szinte teljesen kimaradt. Amúgy is inkább szeretek természetben lenni, vagy csak egyszerűen beszélgetni másokkal. Pár darab társasjátékunk van, amelyekkel, ha szükséges, el tudunk szórakozni. Mást nem vásárolok és a fölöslegeseket továbbadtam másoknak.  

Kézimunkázásra szükséges termékek

Ide értem az írószereket, papírokat, fonalakat, festékeket és hasonlókat. Próbálok idén inkább újrahasznosítani, például csomagolásokat, vagy meglévő dolgaimnak új formát adni.

Karácsonyi dekoráció

Habár a tavaly listán is szerepelt ez a kategória, úgy gondoltam idén is aktuális. A tavaly végül vásároltam ebben a kategóriában, a lista végén megírom, pontosan mit és miért. Idén nem szeretnék karácsonyi díszeket vásárolni.  

Új előfizetések online szolgáltatásokra

Rengeteg új streaming szolgáltatás, játék, információkat megosztó, sportolási terveket ajánló és egyéb felületek jelennek meg. Úgy látom amire nekem szükségem van azt elérem más ingyenes felületeken és új online szolgáltatásokra nincs szükségem. 

Határidőnapló, tervező, naptár

Jobban szeretem sima lapra írni a teendőimet, jegyzeteimet, terveimet. Így én tudom beosztani a lapokat, nem vagyok behatárolva és nem is kell erre fölöslegesen plusz pénzt kiadnom.

Új könyvek

Szeretek tabletről olvasni. Sokkal könnyebben, gyorsabban elérem a kiszemelt könyveket, mindig kéznél lehet több is egyszerre. Viszont a minimalizmus bakik bejegyzésemben írtam, arról, hogy a használt krimi könyvekről nem igazán tudok lemondani.

2021-es lista kiértékelése

Csupán csak azokat említem meg, amelyek esetében nem tartottam be az év elején meghatározottakat.

Palackozott vizet utazások során vásároltam, mivel nem vittem magammal vízszűrőt. Néha tavaly is túlzásba estem az élelmiszerek vásárlásakor, de idén szeretnék erre jobban figyelni. Arctisztítót is vásároltam, mivel szükségét éreztem és van is hatása. Karácsony előtt sikerült végre egy karácsonyfa csúcsdíszt vásárolni, amit már pár éve kerestem. Végül ugyancsak karácsony előtt vásároltunk égősorokat is, mivel idén kicsit nagyobb felületünk volt díszítésre. Az új égősorokkal jó hangulatot varázsoltunk a házba és ezeket használtuk világítás helyett. 

Természetesen becsúsznak bakik egy év elején megírt nem vásárolok lista esetében. Ezért is idén csak 22 dolgot írtam össze és jól átgondoltam, melyek kerüljenek fel. Nekem jó emlékeztető és többször pont a lista miatt vagyok a felírt kategóriákban még tudatossabb. Akár féléves vagy havi nem vásárolok listát is lehet készíteni. Próbáld ki te is!

Még szintén kedvelheted...