kacatmentes ajandekozas karacsonyra es nemcsak boritokep
Minimalizmus

Kacatmentes ajándékozás Karácsonyra és nemcsak

Kacatmentes ajándékozás kulcsszó alatt próbálok pár tippet adni idei karácsonyozára vagy akár más alkalmakra. Jó érzés ajándékozni, de szerintem még jobb, amikor hasznos dologgal tudjuk a meglepni szeretteinket, ismerőseinket, egymást.

Lassan hagyománnyá vált itt a blogomon, hogy karácsonyi ajándékozásra adok tippeket. Biztosan lesz, amit megismételek, mert még mindig jónak tűnnek azok az ötletek, amelyeket tavaly, meg azelőtt is megosztottam.

A következő felsorolás nem fontossági sorrendben van és nem is a teljességre törekedtem (ha egyáltalán lehet teljes listát írni az ajándékokról). Biztosan sok mindent kihagytam, de íme pár tipp, amelyek közül remélem találsz érdekeset vagy olyant, ami beindítja az öteltelésed.  

Példák kacatmentes ajándékozás kivitelezéséhez

Élmények

Egyre csak kevesebb minőségi időt töltünk együtt. Nehezünkre esik valóban jelen lenni, figyelni a részletekre, egymásra és élvezni minden apróságot. Az élmények ajándékozásával szerintem egészen más meglepetéseket lehet okozni, mint fizikai termékekkel. Vannak olyanok, amelyek kicsit kimozdíthatnak a komfortzónánkból, akár bátoríthatjuk egymást, hogy kipróbáljunk új dolgokat.

Koncert és színház jegyek

Mozijegyek

Sporteseményre belépők

Nyári tábor belépők

Fesztiválbérletek, fesztiváljegyek

Mászóházba, ugrálóházba hasonló helyekre belépők

Bowlingozás, társasjátékest befizetés

Kalandpark, állatkert, botanikus kert belépők

Ajándékutalványok vendéglőkbe 

Fogyótermékek

Ha fizikai ajándékozást tartod jobb megoldásnak, akkor választhatsz olyan termékeket, amelyeket a megajándékozandó személyek használnak. Persze ahhoz, hogy pontosan azokat szerezd be, amit használnak szeretteid, ismerőseid, nagyon kell ismerned őket.
Ha még nem ismered annyira a kiszemelt személyeket, akkor pótolhatod a hiányosságot. Egy vendégség során járj nyitott szemmel a lakásukban, vagy amikor találkoztok velük kicsit figyelj jobban a részletekre és próbálj rájönni mi lenne ideális ajándék nekik. 
Másik lehetőség olyan termékek választása, amelyek nagyrészt mindenkinek jól jöhetnek, nehéz melléfogni velük.

Gyümölcs és zöldségkosarak

Növények

Élelmiszerek, ételek

Desszertek

Kozmetikai termékek

Tagságok és előfizetések

Vásárlás előtt mindenképp járj utána mit szeret a megajándékozandó személy. Egy bizonyos időre szóló előfizetések, tagságok különleges ajándékok lehetnek, ha jól tudjuk őket kiválasztani.

Hova is szólhatnak ezek?

Múzeumokba

Állatkertbe, botanikus kertbe

Úszodába

Élményparkba, kalandparkba

Játszóházba

Különböző foglalkozásokra, kézműveskedésekre

Online platformokra, tanulásra, szórakozásra, szerkesztésre stb. alkalmas oldalakra

kornyezetbarat ajandekozas es csomagolas
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0271/6071/files/01-furoshiki-fabricwrap.jpg?v=1575312811

Kurzusok, tanfolyamok

Ajándékozz kurzusokat, workshopokat, tanfolyamokat. Az emberek általában mindig érdeklődnek valami új iránt. Tanulni, valami újat elsajátítani mindig egy jó kihívás lehet. 

Főzőtanfolyamok

Táncórák

Úszóleckék

Elsősegély kurzus

Hangszeroktatás

Festészet, rajzolás, más művészetek

Hobbik, amit csak el tudsz képzelni

Sportolás, bármilyen mozgási formák

Online kurzusok például fotószerkesztés, videóvágás, üzleti kurzusok, nyelvkurzusok 

Idő

Ajándékozz a te idődből. Az idő mindenkinek nagyon fontos és sokszor azt érezzük, hogy semmire sincs elég időnk. Néha nem is tudjuk kellően megbecsülni és beosztani a rendelkezésünkre álló időnket. Idén ajánld fel szeretteidnek, ismerőseidnek időd egy részét. 

Itt például ilyenekre gondolok:

Vigyázol a gyerekre/gyerekekre, az idő alatt a szülők kimenőt kapnak.

Főzől valami finomat, így a megajándékozott személy nem kell ezzel időt eltöltsön.

Rendet teszel a lakásában, persze ez inkább nagyon közeli személyeknél működik.

Elviszed valahova, elkíséred egy időpontra, elrendezel egy dolgot az adott személy helyett.

Szolgáltatások

Szolgáltatásokat ha nem is napi szinten, de hetente biztosan igénybe veszünk. Szükségünk van rájuk és ezek ajándékozásával akár egy plusz terhet vehetünk le a megajándékozott személyek válláról.  

Fodrászat

Manikür, pedikür

Kozmetikázás, szépítkezés

Masszázs

Professzionális takarítás

Autómosás, autóellenőrzés, olajcsere

Udvar tervezés, rendbetétel szakemberek által

Készíts te valamit

Biztosan van valami amiben jó vagy, amit szeretsz készíteni, amivel szívesen foglalkozol. Fából, vasból, fonalból, lisztből bármiből készítsd is el, szerintem nagy meglepetést okozhatsz másoknak

Sütemény

Ételek

Kézimunkák

Ruházat

Ékszerek, kiegészítők

Valamilyen alkotás, szárnyaljon a kreativításod

Ajándékcsomag, avagy kicsit mindenből

Ha nem tudsz dönteni egy kategória mellett, akkor készíts egy olyan csomagot, amely több dolgot tartalmaz. Ebbe a csomagba tehetsz például valami fogyóterméket, valami ennivalót, valami olvasnivalót, valami élményt, valamit amire a megajándékozandó személynek szüksége van és vagy amit szeretne kapni. Ezek kombinálásával jó meglepetéscsomagot lehet összetenni.  

kornyezetbarat ajandek csomagolas peldak

Minden ajándékot csomagold be lehetőleg hulladékmentes, újrahasználható módon, itt mutatok pár példát. Ezzel sem fogod a környezetet még több szeméttel megtölteni és a megjándékozandó személyeket felesleggel terhelni.

Ajándékozás során tartsuk szem előtt a kevesebb több elvet. Ne az ajándékok mennyiségével próbáljuk kimutatni a szeretetünket. Válasszunk egy vagy pár minőségi ajándékot, minél inkább olyant, ami a személynek ideális, szükséges, hasznos. Ne halmozzunk és ne essünk át a ló túloldalára karácsonyi ajándékozások esetében sem. Idén a kacatmentes ajándékozás legyen egy fő szempontunk. Jó készülődést! 

Még szintén kedvelheted...